درس یکم: شناسایی آفات روح

به توصیه دوستان عزیز، از این به بعد این وبلاگ به مسائل اخلاقی و روانی خواهد پرداخت. در این پست برای حسن شروع از آفتهای روح و روان یا حالات منفی روان سخن به میان می‌آوریم. امیدوارم مفید و مورد پسند دوستان واقع شود. شعر و داستان و نوشته های ادبی به وبلاگ یاداشتهای مجید محبوبی منتقل شد.

درس یکم: شناسایی آفات روح

1: رشک و غبطه آدمی اگر هنگامی که به فکر امتیازات، کامیابیها یا خوشبختی دیگران می‌افتد، دستخوش حس نارضایتی، ناخشنودی و در واقع اندوه شود، گرفتار غبطه شده است. حسادت و نفرت هم تا حدود کمی در دل غبطه نهفته‌اند. برای دستیابی به نتایج مثبت باید غبطه را به سوی چیزهای خوبی که آرزو داریم، به سوی کسب صفاتی که ما را در راه دستیابی به این چیزهای خوب یاری می‌کنند، هدایت کنیم.

 2:خودنمایی خودنمایی به اشکال فراوان جلوه می‌کند اما همواره به افت شدید انرژی روانی می‌انجامد. به راستی چه بیهوده است که انرژی، تخیل، هوشمندی و نیروی تقاعد خود را فقط صرف جلب تحسین و تأیید دیگران بکنیم. اگر مراقبت از خویش را مراعات کنید و توجه ارادی خود را پرورش دهید، اجازه نخواهید داد افکارتان با اشتغال به بحثهای بی‌ثمر و بی‌اهمیت منحرف شود.

 3:کنجکاویهای بیهوده کسانی که دائما در کمین اعمال و حرکات دیگرانند، همه فکر و ذهن خود را به کار می‌اندازند تا از منابع درآمد آنها مطلع شوند، زندگی خصوصی آنها را بکاوند، و مترصد تعبیر و تفسیر حرکات عادی یا استثنائی ایشان‌اند کنجکاویهای بیهوده می‌کنند و انرژی روانی خود را هدر می‌دهند و موجب افت عزت خویشتن می‌شوند.

4:کینه‌ها به هیچ قیمت اجازه ندهید که کسی وادارتان کند وقت و انرژی خود را صرف یافتن پاسخی دندانشکن و سریع یا مقابله به مثلهای بیهوده کنید. غریزه انتقامجویی، معمولا به تضعیف شما و تقویت حریف می‌انجامد. 5

: نفرت نفرت صرفا نیرویی است که به کار خُرد کردن خود شخص می‌آید، چرا که نیرویی ویرانگر است. اما نیکخواهی نسبت به دیگران، نیرویی سازنده است و انسان را بیش از پیش قدرت می‌بخشد.

منبع: چگونه بر خود مسلط شویم، نوشته پُل ژاگو، ترجمه ایرج مهربان، انتشارات ققنوس